Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2018-06-18 av Freja Hagsund

EU i riksdagsvalet

Centrum för europaforskning vid Lunds universitet har öppnat webbplatsen "EU i riksdagsvalet". Här kartläggs hur de svenska partierna ställer sig i ett 50-tal frågor som den svenska regeringen kommer vara med att besluta om i EU under den närmsta tiden. 

Riksdagsvalet är också ett EU-val. Här väljer vi vilka som ska företräda Sverige i ministerrådet, en av EU:s två lagstiftande församlingar.

 

Kartläggningen visar att det som väljare är väldigt svårt att bilda sig en uppfattning om var de svenska partierna står i de flesta frågor. Endast i tre av de undersökta frågorna signalerar något parti tydligt en åsikt.  

 

Hur många har t ex hört hur partierna ställer sig till att helt förbjuda engångsartiklar av plast? Vad säger partierna om att regioner dit många flyktingar anlänt borde få mer ekonomiskt stöd? Ska det bli svårare för företag att smita ifrån sin skatteplikt? Ska det bli lättare att verkställa utvisning av personer som befinner sig här illegalt? Ska skattesubventionerat pensionssparande införas? Ska krisberedskapen mot cyberattacker öka? Ska dolda avgifter vid kort- och kontantköp förbjudas? Ska Ryssland och Kina få investera i hamnar i svenska kommuner?

 

Besök webbplatsen EU i riksdagsvalet för att läsa mer.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Centrum för europaforskning, Lunds universitet

Centrum för europaforskning, Lunds universitet