Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00


Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Senast publicerad 2018-06-08 av Louise Nordholm

Vinnare av omsorgsnämndens stipendier 2018

Omsorgsnämnden delar årligen ut två stipendier till studerande vid Vård- och omsorgsprogrammet. Syftet är att lyfta och främja goda resultat inom vård- och omsorgsutbildningen samt att uppmuntra elever under utbildningen. I år tilldelades Gabriel Pålsson i VO2 och Heidi Holmgren i VO3A nämndens stipendier.

Utdelning av omsorgsnämndens stipendier

Omsorgsnämnden delar årligen ut två stipendier till studerande vid Vård- och omsorgsprogrammet, ett stipendium till en elev i årskurs 2 och ett stipendium till en elev i årskurs 3. Syftet är att lyfta och främja goda resultat inom vård- och omsorgsutbildningen samt att uppmuntra elever under utbildningen.

 

I slutet av förra veckan delade omsorgsnämnden ut två stipendier till studerande vid Vård- och omsorgsprogrammet. Eleverna tilldelades sina stipendier av representanter från omsorgsnämnden och omsorgsförvaltningen i samband med skolavslutningen vid Jacobsskolan. Eleven i årskurs 2 tilldelades ett friskvårdsstipendium om 1000 kronor som syftar till att stimulera eleverna att stärka sig själva, för att på så sätt vara starka i sin kommande yrkesroll. Eleven i årskurs 3 tilldelades ett penningstipendium om 2000 kronor.

Välförtjänta vinnare

Eleverna som mottog stipendium var:

Välförtjänst vinnare av omsorgsnämndens stipendium för årskurs 2, Gabriel Pålsson, tillsammans med omsorgschef Annika Andersson.

Välförtjänst vinnare av omsorgsnämndens stipendium för årskurs 2, Gabriel Pålsson, tillsammans med omsorgschef Annika Andersson.

Årskurs 2: Omsorgsnämndens friskvårdsstipendium 2018 tilldelades Gabriel Pålsson VO2, med motiveringen: Gabriel har under sina två år på Vård- och omsorgsprogrammet genomgått en stor utveckling och mognad. Gabriel är en god och lojal medmänniska som alltid gör sitt yttersta för andra och för sig själv. Gabriel är en mycket hjälpsam person som med sin positiva personlighet skapar förtroende och vänskap.

Gabriel har kämpat och nått goda resultat både teoretiskt och praktiskt, såväl i skolan som ute på praktikplatserna inom vård och omsorg. Gabriel är en mycket uppskattad klasskamrat och fått goda omdömen på sina praktikplatser, vilket också lett till jobberbjudanden. Gabriel har trots en del motgångar i livet rest sig och valt en väg genom att tänka positivt. Han har ändrat sin livsstil genom olika friskfaktorer och varit aktiv och engagerad i ämnet hälsopedagogik.

Vi är övertygade om att Gabriel kommer att bli en stor tillgång inom olika typer av Vård-och omsorgsarbeten, men även för alla andra människor och miljöer som han möter i sitt liv.

Karin Axelsson och Heidi Holmgren.

Omsorgsnämndens stipendium till elev i årskurs 3 2018 tilldelades Heidi Holmgren VO3A, här tillsammans med nämndens ordförande Karin Axelsson.

Årskurs 3: Omsorgsnämndens stipendium till elev i årskurs 3 2018 tilldelades Heidi Holmgren VO3A, med motiveringen:

Heidi har mycket goda teoretiska kunskaper och uppfyller kraven för de högsta betygsnivåerna. Heidi har också varit omtyckt på sina APL-platser där hennes goda bemötande av såväl handledare som vårdtagare är mycket gott. Heidi har här varit väldigt omtyckt och blivit erbjuden anställning vid såväl kommunal verksamhet som Region Skåne. Heidi har under åren visat en god samarbetsförmåga och värnat om alla i gruppen. Heidi har nästintill en 100-procentig närvaro och hennes arbete präglas av ordning och reda. Heidi ”brinner för” att hjälpa andra människor i olika situationer, och har utöver ordinarie skoltid även läst individuell kurs Brand och Räddning med goda betyg. Lärarlaget på Vård- och omsorgsprogrammet är säkra på att Heidi blir en god tillgång på sin kommande arbetsplats.

 

Extra roligt är det dessutom att Heidi ska börja arbeta på äldreboendet Nybo i Bjärnum!

Navigera vidare:

Kontakt

Hässleholms kommun
Stadshuset
281 80 Hässleholm
Besöksadress och öppettider

Växel: 0451-26 70 00
Org.nr: 212000-0985
Kontakta kommunen

Sociala medier

Twitter
Facebook
Instagram
Youtube
Illustration över Hässleholms kommun
Illustration över Hässleholms kommun