Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2018-06-07 av Shadi Andersson

Nationaldagen bjöd på folkfest

En hellyckad dag! Kommunens nationaldagsfirande lockade tusentals Hässleholmsbor till Hembygdsparken. Stadsmusikkåren marscherade in med pompa och ståt. För barnen fanns det både hoppborgar, fiskedamm och pysseltält. På gräset satt människor och fikade, viftade med svenska flaggor och njöt av sommarvärmen. 

Dans, musik och skönsång

Dansstudio14 inledde programmet med ett medryckande dans-medley på scenen. Samtidigt spelade Stadsmusikkåren ljuva toner på Stortorget innan de marscherade vidare till Hembygdsparken. Väl i parken bjöd Svenska kyrkans Vocalensemble på härlig sång och sedan var det dags för högtidstal av Jan-Ole Engkvist. Efter scenprogrammet höll kommunledningskontoret i en medborgarskapsceremoni för kommunens nya svenskar.


Aktiviteter för de små

Leksugna barn var det gott om i parken. Kön till fiskedammen ringlade sig lång och de två hoppborgarna var populära. Markan var på plats med ett tält där man kunde rita, måla eller klippa ihop en egen flagga. Bokbussen fanns också på plats och FC Hässleholm delade ut gratis glass till alla barn. 

Gemenskap och samhörighet

Runt om i parken satt människor på sina picknickfiltar och njöt av musik, blå himmel, sol, glass och våfflor. Årets nationaldagsfirande arrangerades av kulturförvaltningen i samarbete med Hesslecity.

– Fjolårets firande blev ett väldigt uppskattat evenemang och det är så kul att se minst lika många glada människor på plats i år. Vår vision med dagen har varit att skapa samhörighet mellan Hässleholmsborna och att det ska bli en härlig familjefest. Jag hoppas att vi har lyckats med det, säger Shadi Andersson, projektledare för kommunens nationaldagsfirande.