Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2018-06-04 av Shadi Andersson

Nedräkning inför Nationaldagsfirandet i Hembygdsparken

Nu är det inte lång tid kvar innan det är dags för årets stora fest i Hembygdsparken. Förberedelserna inför nationaldagen är i full gång och det ser ut att bli en dag med strålande solsken, sång, musik, glass, våfflor och glada Hässleholmsbor.

Något för alla åldrar

Fjolårets nationaldagsfirande blev ett uppskattat evenemang som lockade ett stort antal besökare.

– Nationaldagsfirandet är ett evenemang för hela Hässleholm. Vår förhoppning är att firandet på ett eller annat sätt ska tilltala alla, säger Shadi Andersson, Kommunikatör på Hässleholms Kulturförvaltning och projektledare för årets Nationaldagsfirande i Hembygdsparken.

 

I parken kommer det finnas hoppborg och fiskdamm för de mindre barnen men även ett tält för de äldre barnen/ungdomar där Markan kommer stå. Dit kan man komma och bl a pyssla eller spela brädspel. För de vuxna bjuds det på ljuva toner av både Stadsmusikkåren och allsång med Kyrkans Vocalensemble.

 

– Vi uppmanar även besökarna att ta med en filt och picknickkorg och sätta sig på valfri plats i parken, för att få den där riktiga sommarkänslan, berättar Shadi.

 

Kommunens vision med dagen är att skapa samhörighet mellan Hässleholmsborna och att det ska bli en härlig familjefest. Firandet pågår mellan kl. 15.00-17.30 med start på Stortorget där Stadsmusikkåren spelar innan de marscherar vidare mot parken med en fanparad bakom sig.

Stadmusikkåren spelar på torget. Bild från 2017. Foto: Peter Sandgren