Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2018-05-17 av Kenneth Englund

Europaparlamentets ambassadörsskolor

Europaparlamentet genomför ett program som riktar sig till elever i åldrarna 16-18 år som går på högstadiet eller på gymnasiet. Intresseanmälningar från skolor för att delta 2019 tas emot löpande.

Europaparlamentet genomför ett program som riktar sig till elever i åldrarna 16-18 år som går på högstadiet eller på gymnasiet.


Syftet med programmet är att öka medvetenhet om Europa och EU:s demokrati bland ungdomarna genom att öka deras kunskaper om EU på ett aktivt sätt. Målet är också att visa dem vad EU innebär för det dagliga livet och hur ungdomarna kan vara med och påverka.


Elever och lärare som har varit med i programmet har fått kunskaper om vad det innebär att vara en EU-medborgare och känner till Europaparlamentets roll i det europeiska beslutsfattandet. Ungdomarna har också lärt sig vilka handlingsmöjligheter de har och hur viktigt det är att rösta i Europaparlamentsval.


Ambassadörsskoleprogrammet är kostnadsfritt och bedrivs av minst en lärare per deltagande skola. Läraren kommer att få en utbildning om programmet och EU, där personalen från bland annat EU-parlamentet och expertföreläsare kommer att vara med. Skolan kan anordna olika typer av EU-relaterade aktiviteter, till exempel debatter, föreläsningar, kulturfestivaler, mm.


Läs mer om programmet härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.