Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00


Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2018-05-15 av Gunvor Borre

Skånetrafikens sommarlovsbiljetter till skolungdomar

Regeringen har beslutat att alla Sveriges ungdomar, som vårterminen 2018 lämnar antingen årskurs 6 till 9 i grundskolan eller år 1 och 2 i gymnasieskolan, ska kunna resa gratis med kollektivtrafiken under sommarlovet. Även grundsärskolan, årskurserna 6 till 10 i specialskolan och årskurs 1 och 2 i gymnasiesärskolan får sommarlovsbiljetter. Det gäller också asylsökande.

Skånetrafiken skickar hem sommarlovsbiljetterna i början av juni. Om du tillhör målgruppen och är folkbokförd i Hässleholms kommun men inte har fått någon sommarlovsbiljett före den 12 juni, kan du skicka ett mail till pernilla.bengtsson@hassleholm.se på Barn- och utbildningsförvaltningen, så undersöker vi orsaken till varför du inte finns med i den förteckning, som Hässleholms kommun har blivit ombedd att skicka till Region Skåne över vilka elever som omfattas av de nationella bestämmelserna.

 

Varje kommun ska lämna uppgifter om de elever som är folkbokförda i den egna kommunen, vilket innebär att en elev från en annan kommun, som går i skola i Hässleholm, ska vända sig till sin hemkommun om han/hon inte får någon sommarlovsbiljettt hemskickad.

 

Frågor om sommarlovsbiljetterna ska ställas till Skånetrafiken. Se bifogad information från SkånetrafikenPDF (pdf, 119 kB).

 

Navigera vidare:

Illustration över Hässleholms kommun
Illustration över Hässleholms kommun