Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00


Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Senast publicerad 2018-05-09 av Shadi Andersson

Missa inte Hovdala Medeltidsdagar i helgen

Fredag och lördag 11-12 maj öppnar Hovdala portarna till årets stora familjeevenemang! Riddare på ståtliga hästar tävlar i SM i tornerspel. Stor medeltida marknad med underhållning, mat och fina saker finns att shoppa på borggården. Det blir både tävlingar i bågskytte och du kan besöka hantverkare och fäktmästare på plats.

Årets höjdpunkt på Hovdala slott

Upplev två härliga dagar till ljudet av riddarhästarnas dundrande hovar och musikanternas rytmer. Sveriges bästa riddare tävlar under båda dagarna. Marknaden är fylld av spännande medeltidsinspirerade hantverk, leksaker och godsaker. Gycklare, svärdskämpar och musiker underhåller på borggården och i hantverkslägret kan du träffa bland annat pilmakare, smeder och stenhuggare. Ta hela gänget på medeltida femkamp i vallgraven eller häng med barnen in på Barnens Medeltid.

 

Barnens Medeltid och Drakens guld

Förra årets succé är tillbaka! Vid entréerna kan barn upp till och med 12 år hämta varsin skattkarta. Den ger tillträde till gratis aktiviteter på Barnens Borggård: till exempel ponnyridning, gycklarskola, Örtgård, musiksagan Bockarna Bruse för de minsta barnen och fäktning för de lite större. En rolig skattjakt leder till Drakens guld. Mer finns att göra mot en avgift - den finns utsatt vid varje aktivitet.

 

Biljetter

Entré kostar 100 kr för en dagsbiljett. Barn till och med 12 år går in gratis. Biljett kan du köpa på plats med både kontant, Swish eller kort. Parkeringen sköts av idéella föreningar och kostar 20 kr.

 

Välkomna till Hovdala slott och ett av årets största familjeevenemang i Skåne! Läs mer om Hovdala medeltidsdagar här.länk till annan webbplats

Barnens Borggård, Marknadsstånd Hovdala Slott, Rikstornering medeltidsdagar 2017.

Navigera vidare:

Kontakt

Hässleholms kommun
Stadshuset
281 80 Hässleholm
Besöksadress och öppettider

Växel: 0451-26 70 00
Org.nr: 212000-0985
Kontakta kommunen

Sociala medier

Twitter
Facebook
Instagram
Youtube