Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2018-05-08 av Elida Cimic

Vintagecentrum öppnar              

Magneten

Magneten har en metallverkstad för smyckestillverkning och annat smått.

Varmt välkomna till Magneten - Hässleholms nya vintagecentrum. Magneten ligger i Norra Skånes gamla tryckerilokaler och hit kan du gå för att umgås, fynda second-hand, återvinna eller laga något som gått sönder men som är för bra för att kastas.              

Magnetenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är samlingsnamnet för verksamheten som har ett Makerspace, samt en Återbruksbutik och en Återvinningspunkt som öppnar inom kort.

 

Makerspace

I Makerspace-delen av Magneten har du som besökare möjlighet att vara kreativ och skapa eller laga saker som du själv tagit med dig eller bytt till dig genom Återbruksbutiken. Syftet är att samhällets resurser (materiella såväl som mänskliga) ska användas och återanvändas på ett mer optimalt, hållbart och kreativt sätt, och vi erbjuder en plats, verktyg och aktiviteter för att realisera denna tro.

 

I nuläget finns ett textilrum med symaskiner, vävstolar, stickmaskiner och utrustning till olika handarbeten. En cykelverkstad med samtliga verktyg som krävs för att rusta upp eller bygga om cyklar. En keramik ateljé med alla handverktyg samt elektiska och manuella drejskivor. En metallverkstad för smyckestillverkning och annat smått. En måleriavdelning med möjlighet att restaurera och måla om möbler och annat. En större snickarverkstad och plaståterbruksstation är på gång.

 

Öppettider för allmänheten

Tisdagar klockan 14.00-18.00

Torsdagar klockan 14.00-20.00

Adress: Norra Skånehuset, Väpnaregatan 6

 

Följa Magneten på Facebook för att ta del av de senaste nyheterna.länk till annan webbplats

 

Lämna in verktyg

Har din arbetsplats verktyg som ni inte behöver mer? Eller kanske material så som möbler, textilier, trä och metall? Lämna in dem till Magneten så kommer de till användning igen!

Magneten drivs av Hässleholm Miljö och RSFI som är ett projekt finansierat av Europiska socialfonden. Målet är att Hässleholm ska klättra uppåt i Avfallstrappan och öka återanvändningen i kommunen.