Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2018-04-30 av Shadi Andersson

Guidad visning av konsten på Hässleholms Resecentrum

Nu har du chansen att få en guidad visning av utställningen Det offentliga rummet. Per Hedström, utställningschef på Nationalmuseum, kommer hit den 14 maj och guidar och berättar om de fantastiska konstverken som finns att beskåda vid Hässleholms Resecentrum.

Konst för alla

Varmt välkommen till en guidad visning av utställningen Det offentliga rummet. Uppsamlingsplats: utanför stationens entré mot Amelies plats.

 

Tid: 14 maj kl. 13.00. Visningen pågår i ca 40 min.

Om utställningen

Nu har du möjlighet att se en del av den statligt ägda konsten på Hässleholms centralstation i utställningen ”Det offentliga rummet”. I samarbete med Jernhusen och Nationalmuseum visar Hässleholms kommun reproduktioner av konstverk ur Nationalmuseums samlingar. Tillsammans vill vi bjuda invånare, resenärer och besökare på en oväntad och trevlig upplevelse.

 

Temat för utställningen är Det offentliga rummet. Med utgångspunkt i ett antal konstverk från kända konstnärer som exempelvis Anders Zorn och Carl Larsson ger vi dig möjlighet att reflektera över frågor som handlar om staden och det offentliga rummet.

 

Det offentliga rummet är ett samarbete mellan Nationalmuseum och Jernhusen som inleddes 2015 då utställningen visades runt nybygget Stockholm Continental vid Centralstationen i Stockholm.

 

Sedan dess har konstutställningen även visats på centralstationerna i Malmö och Norrköping. Nu finns utställningen på centralstationerna i Gävle, Linköping, Lund, Skövde samt Västerås och Hässleholms Centralstation står näst på tur. Vi hoppas att fler kommer upptäcka den konstskatt som är vår gemensamma egendom. Konsten på museet har fotats och reproducerats för att sedan anpassas till varje stations utrymmen.

 

Läs mer om Det offentliga rummet härlänk till annan webbplats