Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2018-03-26 av Shadi Andersson

Klassisk konst tar över hela Hässleholms Resecentrum

Visste du att du är med och äger stora samlingar konst? Nu har du möjlighet att se en del av den statligt ägda konsten på Hässleholms Resecentrum i utställningen ”Det offentliga rummet”, som invigs den 5 april.

Konst som tillhör alla

I samarbete med Jernhusen och Nationalmuseum visar Hässleholms kommun reproduktioner av konstverk ur Nationalmuseums samlingar under rubriken Det offentliga rummet på Hässleholms centralstation. Tillsammans vill vi bjuda invånare, resenärer och besökare på en oväntad och trevlig upplevelse. 

 

Välkommen till vernissage den 5 april 2018 kl 12.00. Det bjuds på musik från Kulturskolan, tal av samarbetsparterna och självklart blir det invigning av utställningen.

 

Här kan du se alla konstverk som sätts upp i Hässleholm.PDF (pdf, 4.1 MB)


Det offentliga rummet

Temat för utställningen är Det offentliga rummet. Med utgångspunkt i ett antal konstverk från kända konstnärer som exempelvis Anders Zorn och Carl Larsson ger vi dig möjlighet att reflektera över frågor som handlar om staden och det offentliga rummet.

Nationalmuseums konst har flyttat ut

Det offentliga rummet är ett samarbete mellan Nationalmuseum och Jernhusen som inleddes 2015 då utställningen visades runt nybygget Stockholm Continental vid Centralstationen i Stockholm.

 

Sedan dess har konstutställningen även visats på centralstationerna i Malmö och Norrköping. Nu finns utställningen på centralstationerna i Gävle, Linköping, Lund, Skövde samt Västerås och Hässleholms Centralstation står näst på tur. Vi hoppas att fler kommer upptäcka den konstskatt som är vår gemensamma egendom. Konsten på museet har fotats och reproducerats för att sedan anpassas till varje stations utrymmen.

 

Läs mer om Det offentliga rummet här.länk till annan webbplats