Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2018-03-15 av Josefine Smith

Malta inspireras av Europaforum Hässleholm

På tisdagen den 13:e mars fick Hässleholms kommun besök av en statsdelegation från Malta som intresserar sig för Hässleholms arbete med EU-frågor, och i synnerhet Europaforum Hässleholm som äger rum varje år i augusti.

Aaron Farrugia, parlamentssekreterare för EU-fonder och social dialog, kontaktade Hässleholms kommun i höstas, efter att ha nåtts av nyheter om Europaforum. Farrugia vill gärna starta ett liknande projekt på Malta, redan i oktober/november i år. Under besöket undertecknade Bengt-Arne Persson, kommunchef i Hässleholms kommun och Dr. Vanni Xuereb, ordförande för MEUSAC (Maltas styrning och handlingsutskott för EU-frågor), en viljeyttring om att inleda ett samarbete.

 

Det känns fantastiskt att arbetet med Europaforum har nått Europas sydligaste länder och att det uppmärksammas” sa Bengt-Arne Persson. Nuvarande och tidigare kommunalråd i Hässleholms kommun, Maria Lindblad, Europaforums tillförordnande chef, och Europa Direkt Hässleholm var också på plats.


Erfarenhetsutbyte, kontakter, inspiration och idéer ligger i fokus för det framtida partnerskapet. Europaforum är en mötesplats för alla generationer och handlar om att öka engagemanget och kunskapen om EU hos allmänheten och bidrar till att föra debatten och diskussionen om EU-frågor från Bryssel och ut till EU-medborgarna.

 

Läs mer om besöket på Kristianstadsbladetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Norra Skånelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Foto: Cornelia Mikaelsson, Kristianstadsbladet