Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2018-03-08 av Elida Cimic

Folkets snickeriverkstad på Magneten söker verktyg

Magneten

Smycketillverkning. Foto: Sarah Berg

Har du verktyg hemma som du inte använder? Eller har kanske din arbetsplats verktyg som ni inte behöver mer? Lämna in dem till Magneten så kommer de till användning igen!

T4vux och Hässleholm Miljö AB har tillsammans skapat en mötesplats för människor, skapande, inspiration och återbruk som heter Makerspace Magneten. På Magneten finns det flera olika verkstäder där man kan jobba/fixa/skapa med bland annat textil, keramik, cykel och måleri.

 

Syftet är att arbeta tillsammans för att minska kommunens avfall genom att sortera, ge nytt liv till begagnade saker och att förändra relationen till avfall. Samhällets resurser kan användas och återanvändas på ett mer optimalt, hållbart och kreativt sätt.

 

Snickeriverkstad

Magnetens nästa mål är att öppna upp en snickeriverkstad, så att de kan erbjuda aktiviteter och verktyg till alla som vill bygga och reparera med trä.I linje med deras filosofi om resursåteranvändning, vill de undvika att köpa in nya verktyg.

Därför efterfrågar de nu verktyg till deras verkstad.


Har du verktyg hemma som du inte använder? Eller har kanske din arbetsplats verktyg som ni inte behöver mer? Lämna gärna in dem till Magneten så att de kommer till användning! De tar även emot all sorts material så som gamla möbler, textilier, trä och metall.

 

Adress: Väpnaregatan 6, Hässleholm

Drop off tider: Tor: 9-16 Fre: 9-15

Ring på 0729770340 för att avtala andra tider eller hämtning av större maskiner.

Mer information