Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2018-02-13 av Josefine Smith

EU-kommissionen i Stockholm välkomnade de svenska Europa Direkt-kontoren

Den 8:e och 9:e februari var det uppstartsmöte i Stockholm för de 14 svenska Europa Direkt-kontor som kommer bedriva verksamhet under perioden 2018-2020. Kontoren välkomnades av EU-kommissionen och Europaparlamentets representationer i Europahuset i Stockholm.

Mötet innehöll en presentation från EU- och handelsminister Ann Linde, som bland annat talade om ”EU-handslaget”, ett regeringsinitiativ som syftar till att stärka delaktigheten, kunskapen och engagemanget i Sverige för frågor som beslutas inom EU. Även SIEPS, svenska ESF-rådet och Europeiska ungdomsparlamentet presenterade sina verksamheter.

 

Mycket fokus låg på aktuella frågor som Brexit-förhandlingarna, EU:s kommande långtidsbudget och nästa års val till Europaparlamentet. Olika framtidsscenarier för EU fördes fram och debatterades i en paneldiskussion med tre av våra svenska EU-parlamentariker: Lars Adaktusson (KD), Linnéa Engström (MP) och Jytte Guteland (S).


Europa Direkt Hässleholm kommer fortsätta sina aktiviteter under 2018, med Freja Hagsund som ny verksamhetsansvarig. Under året kommer fokus bland annat ligga på Investeringsplanen, asyl- och migrationspolitik och, inte minst, det svenska valet i september och valet till Europaparlamentet 2019.

 

För att veta mer om Europa Direkts verksamhet, kontakta Freja Hagsund.

Verksamhetsansvarig Europa Direkt Hässleholm, Freja Hagsund och Bitr. förvaltningschef, Charlotte Nygren-Bonnier

Verksamhetsansvarig Europa Direkt Hässleholm, Freja Hagsund och Bitr. förvaltningschef, Charlotte Nygren-Bonnier