Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2018-02-09 av Elida Cimic

Lyckad satsning fortsätter – nu kan Hässleholms
ungdomar söka feriearbete till sommaren

Feriearbete2017

Jessica och Marigona hade Feriearbete i Stadshusets café 2017.

Förra året fick fler ungdomar än någonsin chansen att prova på ett arbete under sommaren. Den lyckade satsningen fortsätter även i år, och idag den 9 februari öppnar möjligheten för Hässleholms ungdomar att söka ett feriearbete till sommaren. Minst 230 ungdomar kommer
erbjudas ett arbete inom kommunen. Alla som är födda 2002 och därmed kan söka feriearbete för första gången i år garanteras ett arbete! De som är födda 2001 kommer få en extra möjlighet till feriearbete genom Bonuschansen.

Feriearbete är ett sätt för ungdomarna att få en introduktion i arbetslivet, lära sig hur det fungerar på en arbetsplats, och få en värdefull erfarenhet inför framtiden. Hässleholms kommun erbjuder i år feriearbete till ungdomar födda 2002 och 2001. Platserna går att söka från den 9:e februari till den 4:e mars och besked skickas ut till alla i mitten av april.


”Förra året var intresset jättestort, och vi hoppas att många ungdomar ska ta den här chansen i år också. Startskottet på arbetslivet är jätteviktigt, och vi är glada och stolta över att kunna erbjuda så många ungdomar att få det inom kommunen” säger Jörgen Bergvall, verksamhetschef på
Arbetsmarknadsenheten.

 

Genom att ungdomar får möjligheten att prova på ett jobb i kommunen hoppas vi kunna locka fler ungdomar till att jobba i kommunen i framtiden. Förutom platser i de kommunala förvaltningarna, till exempel inom äldreomsorg, barnomsorg och vaktmästeri, fortsätter vi i år med den lyckade satsningen på gatumusikanter och sommarlovsentreprenörer.


Ungdomar som kan spela ett instrument eller sjunga kan ansöka om att bli gatumusikant, och få spela och sjunga på stadens gator och torg under två veckor i sommar.

 

Ungdomar som vill prova på att driva företag kan ansöka om att bli Sommarlovsentreprenör. Som sommarlovsentreprenör får de lära sig grunderna i företagande och med hjälp av ett startkapital och handledning ta fram, utveckla och testa sin alldeles egna affärsidé. ”Engagemanget har varit stort och idéerna många när Hässleholms Sommarlovsentreprenörer har träffats för att lära sig grunderna i att diva eget”, säger Andreas Roxhag, som tillsammans med Noah Månsson kommer att handleda årets Sommarlovsentreprenörer. 2017 startade Hässleholms sommarlovsentreprenörer bland annat företag inom trädgård, underhållning, inredning, café, fotboll och djurtillbehör.

 

Vi fortsätter även med vår satsning på de privata företagen och i år hoppas vi att många företag ska vilja delta i Bonuschansen – där ungdomar födda 2001 kan söka sommarjobb på ett privat företag, förmedlat av kommunen. Insatsen och företagens deltagande kommer att marknadsföras i media samt på kommunens hemsida och sociala medier. Arbetsgivare som vill veta mer om
Bonuschansen och hur man gör för att delta i satsningen är välkomna att höra av sig till Arbetsmarknadsenheten på telefon 0451-26 70 52.

Mer information

Det kommunala feriearbetet är uppdelat på 3 olika perioder och man kan få feriearbete under 1 period. Arbetstiden är 4 timmar om dagen, lönen 65 kr i timmen.

För arbete i någon av kommunens förvaltningar finns följande perioder att välja mellan: 25/6-6/7, 16/7-27/7, 6/8-17/8

 

Gatumusikanterna kommer att delas upp i olika grupper som framträder under olika tidsperioder i sommar.

 

Sommarlovsentreprenörerna har en gemensam introduktionsvecka 18/6 - 21/6 och utöver den inledningen är det sedan upp till varje entreprenör att själv bestämma sina arbetstider och hur startkapitalet på 2000 kronor ska användas.

 

www.hassleholm.se/feriearbetelänk till annan webbplats

www.hassleholm.se/jobblänk till annan webbplats

 

Malin Elfgren, samordnare på Arbetsmarknadsenheten
0451-267052, malin.elfgren@hassleholm.se