Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2018-01-12 av Josefine Smith

För dig som är intresserad av EU-frågor & Skolutveckling - Sök skolambassadör för EU 2018

Är du intresserad av EU-frågor och skolutveckling? Vill du ansvara för att samordna din skolas arbete med EU i undervisningen? Tycker du att det skulle vara värdefullt att utbyta erfarenheter med kollegor från skolor runt om i landet? Då ska du söka till utbildningen Skolambassadör 2018! Sista ansökningsdag den 15 januari.

Idén med utbildningen är att den ska leda till skol- och verksamhetsutveckling på ett övergripande plan och inte i första hand utveckla lärarens egen undervisning. Förhoppningen är att skolhuvudmännen ska uppmärksamma EU-frågor mer än tidigare och ge skolambassadörerna möjlighet att inspirera och stödja kollegor och genomföra pedagogiska insatser inom sitt uppdrag.

 

De aktiviteter som en skolambassadör genomför kan även göras i samverkan med till exempel Universitets- och högskolerådets regionala nätverk, Europa Direktkontor och elevambassadörer där de finns.

 

Målgruppen är lärare i gymnasieskolan, både högskoleförberedande och yrkesförberedande program, och i grundskolans senare årskurser. Utbildningen riktar sig till lärare med ett särskilt intresse för utvecklingsarbete som vill undervisa om och/eller initiera insatser med tema EU, Europa och den europeiska dimensionen. Utbildningen riktar sig främst till skolor som inte redan har en skolambassadör för EU.

 

Läs mer härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Eller se över antagningskriterierna här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster