Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2018-01-11 av Josefine Smith

Missa inte "Vägen till en större arbetsmarknad, bättre matchning och fler gränsarbetspendlare?"

Interreg ÖKS bjuder in dig som är intresserad av en större arbetsmarknad och gränsarbetspendlare till en heldag i Roskilde den 1 februari. Projektrådgivning, inspiration och möte med levande projektexempel kommer äga rum under dagen. Arbetar du med sysselsättnings- och arbetsmarknadsfrågor och är intresserade av möjligheter med gränsöverskridande arbetsmarknader är detta ett bra tillfälle att få inspiration och lära sig mer.

Området kring Öresund, Kattegat och Skagerrak samt dansk-tyska gränsen behöver ta bättre vara på entreprenörerna och arbetskraften i området. För att skapa en gränsöverskridande arbetsmarknad behöver möjligheterna att hitta arbetstillfällen på andra sidan gränsen synliggöras. En ökad gränsarbetspendling kan också underlätta inträdet på arbetsmarknaden. Även inom utbildningsområdet bör ökat samarbete och harmonisering över gränserna eftersträvas, inte minst när det gäller meritvärdering.

 

Är ni en kommun, organisation eller företag är dagen perfekt om ni vill veta mer om hur ni kan få finansiering till projekt med fokus på att öka antalet gränsarbetspendlare. Dagen kommer bestå av inspiration, information och mingel samt även ge tillfälle att möta levande projektexempel inom området.

 

Vill du veta mer om dagen, tryck här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Eller kontakta Pernilla Ensberg.