Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2017-12-28 av Josefine Smith

AVS-länderna och EU-parlamentariker i nytt möte

Under EU-mötet med AVS-länderna var klimatförändringar, ekonomi och säkerhet prioriterade frågor på agendan. Dessa frågor diskuterades även när Europaparlamentets ledamöter mötte sina motsvarigheter från AVS-länderna, Afrika, Karibien och Stillahavsregionen. 

Mellan den 18-20 december hölls AVS-EU församlingen i Port-au-Prince, Haiti. Mötesdeltagarna diskuterade bland annat det framtida arbetet mellan AVS-EU. Mötet leddes av Europaparlamentarikern Louis Michel (ALDE, Belgien) som konstaterade den potential som länderna i Västindien, Afrika och Stillahavsregionen har. En viktig fråga under mötet, som även Louis Michel påpekade, handlade om fred och säkerhet. För att se en bra utveckling i länderna så är fred och säkerhet en mycket viktig komponent för att lyckas.

Andra frågor som diskuterades gemensamt av AVS-EU-församlingen handlade om hållbar turism, hållbar utveckling, klimatförändringar och mycket mer. Denna församling för ihop Europaparlamentariker och parlamentariker från 78 karibirska, afrikanska och Stillahavsländer. Samtliga länder har undertecknat Cotonou-avtalet.