Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2017-12-18 av Josefine Smith

EU måste bli bättre på att bekämpa sexuella övergrepp och utnyttjande av barn

Parlamentet godkände förra veckan en resolution som utvärderar genomförandet av EU:s direktiv från 2011 om bekämpning av sexuella övergrepp på barn. Svenska moderaten Anna Maria Corazza Bildt hade skapat resolutionen som röstades igenom i EU-parlamentet med en klar majoritet.

EU måste nu skärpa arbetet med att bekämpa det sexuella våldet och utnyttjandet mot barn. Bland annat måste EU skärpa straff, vara snabbare på att stänga ner olagliga internetsidor samt blockera olagligt innehåll. Ledamöterna vill även se skärpta kontroller och utbyte av information mellan medlemsländerna. Exempelvis ska alla som reser för att arbeta med barn kontrolleras mot brottsregistret.


- EU-länderna måste göra mer, och agera bättre och snabbare för att garantera nolltolerans mot sexuella övergrepp på barn online och offline. Fokus bör ligga på att ta bort illegalt innehåll och, när detta inte är möjligt, blockera innehåll genom snabbare förfaranden och skyddsmekanismer. Vi kräver att it-branschen tar sin beskärda del av ansvaret för att arbeta fram innovativa lösningar för att skydda barn, sa Anna Maria Corazza Bildt.

 

Läs mer om resolutionen här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster