Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2017-12-13 av Josefine Smith

Bättre regelverk väntar jordbrukaren

Den nya reformen av den gemensamma jordbrukspolitiken kommer innebära ett ökat förhandlingsläge gentemot handeln samt minskade risker för jordbrukare. Den nya reformen ska underlätta regelverket för jordbrukare och göra det enklare för jordbrukare att planera sin produktion.

Jordbrukare utsätts årligen för risker som kan resultera i minskad produktion eller andra problem. Genom de nya reglerna så ska riskerna minskas genom att exempelvis implementera nya regelverk men också genom fonder samt EU-kommissionens nya möjligheter att snabbt kunna agera vid eventuella kriser.

 

- Idag har vi verkligen stärkt böndernas ställning i försörjningskedjan och gett dem bättre skydd mot risker på marknaden och i produktionen och ökat stödet till unga bönder. Det här kommer att göra vår jordbrukspolitik rättvisare, enklare och bättre utformad efter böndernas behov så att de är bättre utrustade för att trygga livsmedelsförsörjningen för allmänheten. De nya reglerna är tillgängliga i god tid så att bönderna kan dra nytta av dessa förbättringar så snabbt som möjligt, sa tyske kristdemokraten Albert Desslänk till annan webbplats, föredragande för reformen.

 

Läs mer här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster