Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00


Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Senast publicerad 2017-12-07 av Emma Ragnarsson

Nya busshållplatser när Järnvägsgatan öppnas

Arbetet med att bygga om Hässleholms centrum är inne i slutskedet. Den 10 december öppnas Järnvägsgatan för trafik. Stads- och regionbussarna flyttar då tillbaka till Järnvägsgatan och får nya hållplatslägen vid Hässleholm C.

Järnvägsgatan blir enkelriktad för personbilar mellan Tingshusgatan och Andra Avenyen i södergående riktning. Bussar, varutransporter och taxi kommer däremot att kunna köra i båda riktningarna.


– Den allmänna trafiken delar körfält med bussarna vid hållplatslägena längs Järnvägsgatan vilket säkert kommer ta ett tag att vänja sig vid. Var gärna extra vaksam på trafikskyltningen och visa hänsyn till dina medtrafikanter, säger trafikingenjör Veronica Haagen.

 

Förändringar för dig som åker buss

Ombyggnaden av centrum innebär att stadsbussarna kommer att köra en ny väg. Till följd av detta tas hållplats Östergatan samt hållplats Vänhem Vårdcentral bort på linje 1 och 2. Skånetrafiken hänvisar istället till hållplats Fisktorget och Hässleholm C. Förändringarna sker i samband med tidtabellsskiftet den 10 december.


– Nu samlas både region- och stadsbussar på centralen igen. De som reser med linje 1 och linje 3 kan fortsätta vidare från Fisktorget till stationen. Vi tipsar som alltid vid förändringar om att söka sin resa i förväg och vara ute i god tid, säger Skånetrafikens trafikutvecklare Camilla Bakken.

 

Slutspurten med detaljerna

Det mesta av byggarbetet är avslutat och Hässleholm har fått en mer välkomnande entré till staden genom Amelies plats. En del arbete kvarstår för att slutföra projektet och först i början på 2018 kommer alla detaljer att vara på plats.


– Vi är tacksamma för det tålamod som hässleholmare, pendlare, handlare, entreprenörer och alla andra samarbetspartners har visat. Utan ett gott samarbete hade vi aldrig kunnat genomföra projektet. Jag ser fram emot att vi tillsammans kan glädjas åt att vi snart är i mål, säger projektledare Tomas Ohlsson.

Navigera vidare:

Kontakt

Hässleholms kommun
Stadshuset
281 80 Hässleholm
Besöksadress och öppettider

Växel: 0451-26 70 00
Org.nr: 212000-0985
Kontakta kommunen

Sociala medier

Twitter
Facebook
Instagram
Youtube