Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2017-12-05 av Josefine Smith

Reformen av CAP inte tillräcklig

Trots att EU-kommissionen nyligen lanserade ett antal nya reformer för EU:s gemensamma jordbrukspolitik (CAP) är inte alla nöjda. Det menar den polske ordföranden för jordbruksutskottet Czesław Adam Siekierski från EPP-gruppen. Siekierski menar istället att det som jordbrukspolitiken behöver är en ordentlig uppdatering där moderniseringar står i fokus.

Förslaget från EU-kommissionen innehåller ett flertal nya reformer för framtidens CAP. Bland annat innebär förslaget en ”skräddarsydd strategi” vilket betyder att nya strategier ska läggas fram av medlemsländerna på nationell nivå för att anpassa jordbrukspolitiken. Siekierski uppger att det inte behövs revolutionära utvecklingar utan snarare evolutionära utvecklingar inom CAP för att jordbrukspolitiken ska stå sig stark och anpassningsbar inför framtida utmaningar.


Jordbrukspolitiken är ett politikområde som måste kunna anpassa sig efter omvärldens krav och behov och därför är det också viktigt att EU-kommissionen ser till att mer omfattande reformer kommer på plats menar Siekierski.


Läs hela intervjun med Siekierski här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster