Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2017-11-30 av Helén Clargården

Mobila ungdomsteamet är tillbaka!

De är tillbaka, starkare och klokare. Du kommer se dem på stan, och du kommer höra talas om dem. Möt mobila ungdomsenheten, som är Hässleholm kommuns nya satsning på det förebyggande arbetet med ungdomar.

- Förr kallades vi fältare, idag är vi mobila ungdomsteamet. Men oavsett namn, så är vår inriktning densamma – vi jobbar uppsökande och förebyggande ute hos ungdomarna: på skolor, på stan, fritidsgårdar och alla andra ställen där vi kan möta dem och bygga relationer, berättar Fredrik Olofsson som är chef för socialförvaltningens nystartade enhet.

Mobila ungdomsenheten Socialförvaltningen Hässleholm

Bella Håkansson Rådström, Faj Tran och Marcus Magnusson, mobila ungdomsenheten.

Mobila ungdomsteamet består av socialrådgivarna Bella Håkansson Rådström, Faj Tran och Marcus Magnusson. De är starkt engagerade i sitt uppdrag att ge ungdomarna i Hässleholm en bra plats att växa upp på, genom att snabbt kunna fånga upp dem som av olika anledningar riskerar att hamna snett i livet.

 

- Vi har använt oss av alla våra tidigare erfarenheter av fältarbete, och jag känner att vi verkligen har byggt en stark och uppdaterad organisation. Nu fokuserar vi på att finnas där inte så många andra vuxna finns, för att hitta och hjälpa ungdomar med riskbeteende, säger Fredrik Olofsson.

 

Arbetar tillsammans

Ensam är ju inte alltid stark, så även i det här fallet; lösningen på det är att mobila teamet arbetar tillsammans med till exempel polisen, föreningar, skolor och andra verksamheter som också kommer i kontakt med ungdomar.

 

- Det är en fantastisk känsla att gå till jobbet och veta att jag kan göra skillnad, varje dag. Att jag kan hjälpa barn och ungdomar som verkligen behöver det, säger Marcus Magnusson.

 

För mer information kontakta:

Fredrik Olofsson, enhetschef

nås via 0451-26 70 00