Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2017-11-30 av Josefine Smith

Budget för 2018 godkänns av Europaparlamentet – Mer stöd till Erasmus+

Nu har budget för 2018 godkänts av EU-parlamentet. Bland annat satsar EU mer pengar på forskning, unga, arbetslösa, jordbruk, klimatskydd och Erasmus. Trots ett flertal Nej-röster och flera nedlagda röster så klubbades tillslut budgeten för 2018 igenom. Talmannen Antonio Tajani signerade avslutningsvis budgeten vilken nu är juridiskt bindande.

Mer pengar kommer under 2018 att gå till jordbruk och klimatskydd. EU-stödet kommer att öka med 95 miljoner euro för jordbruksmetoder som har en skonsam inverkan på miljön. Även unga jordbrukare kommer gynnas av den nya budgeten då 35 miljoner euro i extra anslag gick igenom.


Erasmus+ kommer också få ökat anslag i budgeten för 2018 med ca 24 miljoner euro. Även forskning och innovation får ökat anslag och budgeten tyder i sin helhet på att unga samt små och medelstora företag är vinnare i budgetförhandlingarna.


En förlorare i budgeten är Turkiet. Det beslöts att Turkiet under 2018 kommer få minskat EU-stöd. Det har även beslutats att delar av stödet till Turkiet kan frysas om landet fortsätter att urholka rättsstatsprincipen.

 

Läs mer om vart pengarna kommer gå här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster