Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2017-11-27 av Gunvor Borre

Nu är det dags att söka till Malmö FF:s Fotbollsakademi på Västerskolan

Malmö FF:s Fotbollsakademi är öppen för pojkar och flickor, som är intresserade av att kombinera studier med fotbollsträning. Maximalt 26 elever i årskurs 7 på Västerskolan kommer att bli antagna till Fotbollsakademin höstterminen 2018.

Totalt 26 pojkar och flickor har möjlighet att bli antagna till Malmö FF:s Fotbollsakademi i årskurs 7 på Västerskolan hösten 2018. Eleverna måste kunna ta ett stort ansvar för både sina studier och sin fotbollsträning. Skolarbetet kommer alltid i första hand.

 

Malmö FF har lång erfarenhet av att bedriva fotbollsakademier i samarbete med skolor i Skåne. Grundidén är att ungdomar ska ges goda möjligheter att kombinera studier med fotbollsträning. Träningarna leds av tränare från Malmö FF och Västerskolan.

 

- Jag upplever att fotboll på förmiddagen ger positiva effekter på inlärningen resten av dagen, menar Dan Olofsson, fritidspedagog/fotbollsinstruktör vid Västerskolan och tränare för eleverna i Fotbollsakademin.

 

Fotbollsakademins främsta mål är att alla elever ska bli godkända i samtliga ämnen och därmed vara behöriga till alla nationella gymnasieprogram. Fotbollen är ett medel för att motivera ungdomar till att lyckas med sina studier. Elever vid Malmö FF:s Fotbollsakademier uppvisar mycket goda studieresultat.

 

- MFF-Akademin är en fin möjlighet för killar och tjejer som brinner för att kombinera fotboll med studier, säger Jörgen Ohlsson, fotbollsinstruktör för Malmö FF och tränare för eleverna i Fotbollsakademin.

 

Nu är det dags att söka till nästa års Fotbollsakademi. Information om Fotbollsakademin och hur ansökan går till finns på Västerskolans webbsida. Där finns även en blankett för intresseanmälan.