Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2017-11-25 av Gunvor Borre

Utmärkelsen "Årets affärsidé" gick till Sarah Götz

Sarah Götz fick utmärkelsen "Årets affärsidé" vid Hässleholms galakväll. Hon driver UF-företaget Fotograf Sarah Götz UF.

Motiveringen lyder: " Med kamerans hjälp samt inlevelse och känsla fånga de själsliga banden mellan häst och människa."

 

Sarah Götz går tredje året på El- och energiprogrammet på Jacobsskolan. Hon driver ett UF-företag. UF står för Ung Företagsamhet. Sarahs affärsidé lyder på följande sätt: "Fotograf Sarah Götz UF erbjuder fotosessioner med spetsinriktning på häst och ryttare. Fotograf Sarah Götz UF befinner sig även ute på ridtävlingar och fotograferar, för att därefter sälja bilderna till de tävlande."

 

Sarah är intresserad både av fotografering och av hästar sedan lång tid tillbaka. Hon lägger ned mycket tid på att lära sig fotografera och redigera bilder.

 

- Nu rider jag inte längre, så nu kan jag ägna mer tid åt fotografering. Jag testar mig fram. Jag tittar mycket på internet för att lära mig fotografera och redigera. Jag tittar på bilder och kollar olika inställningar. På senare tid har jag börjat åka ut på workshops och träffa andra fotografer, berättar Sarah.

 

Hur marknadsför du dig?

- Under slutet av våren och sommaren är jag ute och fotograferar på ridtävlingar nästan varje helg. Jag säljer mina bilder via Equipes hemsida. Alla som går in och tittar på startlistorna ser mitt namn, som ligger överst på sidan. Jag tar bilder på alla som tävlar där. När de har tävlat färdigt, så får de ett mail från Equipe att här är bilder på dig och här kan du köpa dem. Det är smidigt. Sedan är det även folk som jag redan har fotograferat och andra kontakter som berättar om mig, svarar Sarah.

 

Vad har du lärt dig genom att driva ett UF?

- Jag har lärt mig hur man ska lägga upp arbetet. Det är inte bara att starta ett UF utan man måste göra tidsplaner och andra planeringar. En anledning till att jag valde UF är att jag vill kunna ha det som företag sen. Jag vet redan att jag vill bygga vidare på detta. Det har varit jobbigt att starta upp UF, men ska jag ta mig någonstans så måste jag våga lite. Den utbildning jag går på nu vill jag gärna jobba med och så vill jag arbeta som fotograf på fritiden. Det är det jag brinner för, men det är svårt att leva på att fotografera. Kanske kan jag leva på det i framtiden, säger Sarah.

 

Vad ska du använda prissumman till? 

- Jag planerar att resa till Spanien under åtta dagar i april. Det är en polsk fotograf som anordnar resan. Man åker 2000 km runt om i Spanien och fotar hästar. Sex deltagare och ett filmteam. Jag får träna på att fota och jag får träffa nya fotografer och jag får kanske nya kontakter nere i Spanien. Vi åker till olika stuterier och vi får fota flockar med hästar och ekipage i spanska miljöer, berättar Sarah.

 

Sarahs bilder finns på @fotografsarahgotz.