Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2017-11-15 av Josefine Smith

Het debatt om Paradisläckan

Under tisdagen den 14 november pågick en hektisk debatt i europaparlamentets kammare angående Paradisläckan. Ledamöterna i kammaren var enade om att varje medlemsland måste strikta efter att bekämpa skatteuppläggen. Till följd av de läckta dokumenten som avslöjar både företag och individer som gömt sin förmögenhet och därmed minimerar sin beskattning.

Totalt har 13,4 miljoner dokument vilket gör att det är den historiskt sätt största paradisläckan hittills, tidigare har bland annat Panamaläckan och LuxLeaks-skandalen skakat om den allmänna debatten kring skatteflykt och skatteplanering.


Under Europaparlamentets diskussioner kring de läckta dokumenten, var det statens roll i frågan som låg i fokus för många av ledamöterna. Den franske skattekommissionären Pierre Moscovici sa i ett uttalande i kammaren att han var djupt chockad men inte överraskad av den information som läckts ut. Moscovici menade också att eftersom de flera multinationella företag och toppolitiker som påstår att de handlat inom ramarna för lagstiftningen, krävs det att kommissionen med hjälp av parlamentet ser över och ändrar lagstiftningen.

 

Lär mer här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster