Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2017-10-12 av Kenneth Englund

Skattesmitare & skatteparadis - Fotbollens baksida

Trots att fotbollen är en hyllad sport så finns det baksidor som fotbollsvärlden inte vill ska komma ut. Problemet med skattesmitare och skatteparadis har uppmärksammats som ett stort problem inom fotbollen och Europaparlamentet har inrättat en undersökningskommitté för att undersöka omfattningen av de ekonomiska brotten.

Skatteparadis och tveksamma transaktioner uppmärksammas nu av Europaparlamentets undersökningskommitté. Sedan 'Football Leaks" avslöjade stora tveksamma transaktioner inom fotbollsvärlden valde parlamentet att agera för att komma till bukt med de ekonomiska tvivelaktigheterna.

Båda journalister och ledamöter inom parlamentet har försökt att undersöka varför penningkaruseller är så pass vanliga inom fotbollen. Journalisten Merijn Rengers som undersökt frågan fick möjligheten att intervjua en av fotbollens representanter som inte verkade anse att problemet var så farligt. Istället hävdade representanten att det är så det går till inom fotbollsindustrin. Både stora klubbar och stora spelare väljer att genom olika sätt kanalisera pengar för att slippa skatter.