Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2017-10-05 av Ida Forsberg

Europaforum Hässleholm lyftes fram som gott exempel vid fransk prisceremoni

Journalisten och författaren Rolf Gustavsson utnämndes till riddare i Hederslegionen under en ceremoni i franska residenset den 27 september. Motiveringen var att han har förklarat det europeiska projektet (EU), vilket har stärkt dess värdegrund i Sverige. Rolf Gustavsson har bland annat varit delaktig i Europaforum Hässleholm i många år.

David Cvach, Frankrikes ambassadör i Sverige tillsammans med Rolf Gustavsson vid prisceremonin. Foto: Frankrikes ambassad

Priset delades ut av ambassadör David Cvach vid den Franska Ambassaden i Stockholm. I sitt tacktal lyfte Rolf Gustavsson särskilt fram Hässleholms kommun och Europaforum Hässleholm, där han varit en drivande kraft och uppskattad medverkande i snart femton år.

- Europaforum Hässleholm är ett bra exempel på ett evenemang som förklarar det europeiska projektet, sa Rolf Gustavsson.

 

Hässleholm representerat vid ceremonin

Företrädare för Hässleholm vid ceremonin var kommunstyrelsens ordförande Pär Palmgren, kommunfullmäktiges ordförande Douglas Roth och tf. chef för Europaforum Hässleholm Maria Lindblad.

 

Att utnämnas till riddare i Hederslegionen är något av det finaste och mest prestigefyllda i Frankrike och en utmärkelse som är känd världen över. Hederslegionen har cirka 93 000 franska medlemmar och fylls årligen på med omkring 3000 nya franska medlemmar. I år har 400 utländska pristagare utnämnts, däribland Rolf Gustavsson.