Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2017-09-22 av Elida Cimic

Minister imponerad av Hässleholm

Anna Ekstöm

Gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström i dialog med elever på Yrkeshögskolan Syd.

I onsdags presenterade Anna Ekström, gymnasie- och kunskapslyftsminister, regeringens budgetproposition för 2018 vid en pressträff på Söderportgymnasiet i Kristianstad. Efteråt besökte hon Yrkeshögskolan Syd i Hässleholm och blev mycket imponerad.

Gymnasie- och kunskapsminister Anna Ekström var på besök i Skåne i onsdags. På förmiddagen presenterades budgetpropositionen på Söderportgymnasiet i Kristianstad och på eftermiddagen stod ett besök på Yrkeshögskolan Syd på agendan.


Besöket började med en rundtur i Yrkeshögskolan Syds lokaler på Jacobsskolan där ministern fick tillfälle att prata med studerande. De tog tillfället i akt att visa upp pågående arbete och samtala om framtid och jobbutsikter. Alla är övertygade om att eleverna är eftertraktade på arbetsmarknaden.


”Redan under vår praktik framgick det tydligt att vi kommer få jobb direkt efter utbildningen” sa studerande.


Ministern var mycket imponerad av utrustningen på skolan och tyckte att lokalerna var mycket välanpassade och påkostade.


"Jag har besökt många skolor men aldrig sett något liknande" sa Anna Ekström.


Efter rundvandringen fick personalen tillfälle att diskutera djupare frågor med ministern. Hon drog även kort information om budgeten där det till nästa år satsas extra på Yrkeshögskoleutbildningar tack vara den starka tillväxten i Sverige.


Yrkeshögskolan Syd bedriver fyra utbildningar i sju klasser idag. De har ansökt om ytterligare tio utbildningar, bland annat tågtekniker, hos Myndigheten för Yrkeshögskolan och hoppas att de blir beviljade, då de inte fick någon av de sökta utbildningarna i våras.


Ministerns dag avslutades med att träffa gymnasierektorerna i Hässleholm och därefter åkte hon vidare för ett besök hos Myndigheten för Yrkeshögskolan.

Anna och Tony

Gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström och rektor på Yrkeshögskolan Syd Tony Helm.

Mer information