Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2017-09-18 av Elida Cimic

T4vux firade10-årsjubileum och bjöd in till öppet hus

T4vux

Tal och sång i Paviljongen.

I 10 år har T4vux, på det gamla regementsområdet T4 i norra Hässleholm, utbildat och bidragit till ökad sysselsättning i kommunen. Den 13 september hade de öppet hus och bjöd in allmänheten till att fira 10-årsjubileumet tillsammans.

Under de senaste 10 åren har T4vux utvecklats och gått från 350 elever till 700 från 50 olika länder, från 25 medarbetare till 75 och från 2 byggnader till 7. I dag bedriver T4vux grundläggande vuxenutbildning (Grundvux), utbildning i svenska för invandrare (SFI och RSFI) samt särskild utbildning för vuxna (Lärvux) och personliga lösningar i undervisningen (Resurscenter vux). Utbildningarna individanpassas av lärare, specialpedagoger och vägledare med fokus på att eleven ska kunna kombinera teori och praktik och/eller yrkesutbildning.

T4vux

Lärare och elever på T4vux.

Den 13 september hade T4vux öppet hus och bjöd in allmänheten till att fira 10-årsjubileumet tillsammans.

 

Dagen började med tal av rektor Jan-Ole Engkvist och sång av elever och lärare i Paviljongen. Därefter kunde besökarna gå runt i alla lokaler och ta del av verksamheten, träffa lärare och lär känna elever. Det bjöds in till spel, frågesport, pyssel, musik och fika.

T4vux

Besökare målade jubileumstavla.

Mer information