Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2017-09-18 av Ludvig Einarsson

EU-kommissionens ordförande höll årligt State of the union-tal

EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker höll den 13:e september sitt årliga tal om tillståndet i Unionen, mer känt som ’State of the Union’.

Förra årets tal präglades av Brexit-frågan, migrationskrisen och missnöjet gentemot EU, men i år var Junckers tal annorlunda. Juncker presenterade en rad prioriteringar för EU och ville se ett starkare samarbete mellan medlemsstaterna. Bland annat ville han att EU ska bli ledande i miljöfrågorna, stärka de europeiska industrierna och fortsätta arbetet för en rättvist och jämlikt EU.


Det fanns många frågetecken kring årets tal av Jean-Claude Juncker främst rörande EU:s framtida utveckling. Budskapet som Juncker levererade under talet var att EU ska fortsätta att samarbeta kring de viktiga frågorna inom unionen samt vara en union som bygger på rättvisa och goda värderingar. Migrationsfrågan kommer fortfarande att vara central för EU:s arbete och undersökningar visar att även medborgarna i EU vill se ett starkare arbete för att gemensamt lösa utmaningarna som ligger framför EU.


Miljöfrågor och digitalisering belystes som viktiga frågor framöver då medborgarna måste vara säkra under den digitaliserade eran där cyberbrott och cyberattacker utgör ett allt större hot mot EU och dess medlemsstater. Att EU ska ta en ledande roll i arbetet för att minska klimatförändringarna var för Juncker ett självklart mål.


Läs mer om eller titta på talet här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

kommissionen logo