Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2017-06-30 av Magnus Lindstrand

EU-ministrar kommer till Europaforum Hässleholm

Italiens EU-minister Sando Gozi och Sveriges EU- och handelsminister Ann Linde (S) diskuterar framtidens EU under årets upplaga av Europaforum Hässleholm. Dialogen genomförs under Europaforum Hässleholms avslutningsdag, torsdagen den 31 augusti, och har temat ”Hur bör EU reformeras?”.

Ann Linde (S), Sveriges EU- och handelsminister. Foto: Regeringskansliet/Kristian Pohl

Ann Linde (S), Sveriges EU- och handelsminister. Foto: Regeringskansliet/Kristian Pohl

Vi är otroligt glada att få hit Italiens och Sveriges EU-ministrar. Italien är ett av Unionens grundande länder och det ska bli spännande att höra en dialog om Italiens syn på det framtida europeiska samarbetsprojektet, säger Maria Lindblad, T.f. chef Europaforum Hässleholm

 

Sandro Gozi har politisk tillhörighet i Partito democratico och har flerårig erfarenhet av frågor som rör Europa och EU. Mellan 1996 och 2005 arbetade han på Europeiska Kommissionen, bland annat i Romano Prodis kabinett då Prodi var Europeiska Kommissionens ordförande. Sedan 2013 är Sandro Gozi ordförande för Italiens parlamentariska delegation till Europarådet.

 

Efter brexit-omröstningen i fjol tog debatten om EU:s framtid fart på allvar och tidigare i år presenterades fem olika scenarion om hur EU kan komma att utvecklas de närmaste tio åren beroende på vilka val som görs, en diskussion om EU:s framtid och Sveriges och Italiens roller i denna är därför nödvändig.

 

Diskussionens om EU:s framtids är högaktuell och vi är mycket stolta över att kunna presentera två EU-ministrar som kommer till Hässleholm för att föra en dialog om framtiden och huruvida det europeiska samarbetsprojektet bör och ska förändras här i Hässleholm, säger Mattis Kristoffersson, EU-samordnare i Hässleholms kommun

 

Information för dig som redan anmält dig till Europaforum Hässleholm

 

Om du redan anmält dig till seminarier under Europaforum Hässleholm och önskar delta på seminariet kan du använda dig av det mail som följde med din ursprungliga registrering. Genom att klicka på länken ”Registrera 1” i bekräftelsemailet kan du själv ändra och lägga till seminariet till din anmälan.

 

Varmt välkommen!

 

Läs mer på Europaforums hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster