Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2017-06-15 av Ludvig Einarsson

EU:s utbildningsprogram Erasmus firar 30 år.

Detta innebär att studenter i tre decennier har haft möjlighet att studera delar av sin utbildning i ett annat land. Mer än 9 miljoner människor har tagit vara på möjligheten att studera, arbeta och volontärarbete i ett annat EU-land. För att fira 30 år slår EU-parlamentets talman Antonio Tajani och Kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker på stort och bjuder in representanter från samtliga länder som bidrar till Erasmus.

Att få möjlighet att studera, arbeta och volontärarbete utomlands är långt ifrån en självklarhet för alla. För många begränsas möjligheterna av socioekonomiska förhållanden. Erasmus har därför blivit en viktig pelare för ungdomar eftersom det möjliggör för fler att kunna studera vart de vill utan att det ska kosta en förmögenhet vilket också är något som bl.a. EU-parlamentet vill fortsätta arbeta för. Antonio Tajani uppgav i sitt tal att:


-Erasmus måste vara en chans för alla unga européer, oavsett familjens inkomst eller vilken utbildning de gått. Det är därför vi måste arbeta för en EU-budget med rätt satsningar. Mer pengar till Erasmus innebär också mindre ungdomsarbetslöshet.


Erasmus möjliggör att människor från olika kulturer som talar olika språk får möjlighet att mötas vilket också främjar tolerans och förståelse för andra EU-medborgare.


Läs mer här och se även videon om Erasmus här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster