Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2017-06-11 av Gunvor Borre

Wictor och Hampus fick erbjudande om arbete på Mercedes Benz och MAN i Tyskland

Wictor Sjöland Einarsson och Hampus Larsson tog studenten i förra veckan. De har gått på Fordons- och transportprogrammet på Jacobsskolan. När de genomförde delar av APL (Arbetsplatsförlagt Lärande) utomlands, fick de erbjudande om arbete på två stora tyska bilföretag.

Wictor Sjöland Einarsson och Hampus Larsson, som gick på Fordons- och transportprogrammet på Jacobsskolan, genomförde delar av APL-perioden utomlands. Wictor var på Mercedes-Benz Auto-Scholz-AVS, medan Hampus var på MAN Service i Gera i Tyskland.

 

Vad var det bästa med att göra APL (Arbetsplatsförlagt Lärande) utomlands?

- Att komma från utlandet men ändå få så bra samarbete och kommunikation och få det att se ut som vi hade jobbat tillsammans i flera år, säger Wictor.

 

Hampus svarar:

- Deras intresse av att se hur jag arbetade och tiden de la på att förklara saker för mig och sen kommunikationen mellan mig och de som jag jobbade mycket med.

 

Per-Ola Persson, som är lärare på Fordons- och transportprogrammet, berömmer Wictor och Hampus.

- Wictor och Hampus har gjort en jättebra praktik och de blev erbjudna jobb i Tyskland. Det är nyttigt att åka iväg och få lära sig hur det fungerar i andra länder. Vi ger de elever som vill möjligheten att åka utomlands, när tillfälle ges.