Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2017-06-07 av Shadi Andersson

Nationaldagsfirandet blev en riktig succé!

Picknickfiltarna var framme, hoppborgen var uppblåst och pysseltältet var på plats. Hembygdsparken fylldes med tusentals Hässleholmsbor som i väntan på Stadsmusikkårens paradmarsch passade på att njuta av strålande solsken, glass och våfflor.

Underhållning för både stora och små

Kommunens nationaldagsfirande blev en riktig succé och lockade en stor publik till Hembygdsparken. Dansstudio14 bjöd på ett färgsprakande dans-medley innan Stadsmusikkåren marscherade in i parken till härliga toner. Efter kulturchef Anders Rosengrens välkomsthälsning bjöds det på körsång av Vocalensemblen innan det var dags för högtidstal av Lena Wallentheim.


Barnens hörna svämmade över av glada och leksugna barn. Hoppborgen var en stor favorit, likaså pysseltältet med temat "älskad och värdefull" som Pingstkyrkan anordnade. Hässleholms äldsta brandbil fanns på plats och Scouterna delade ut gratis glass till alla barn.


En uppskattad tillställning

På gräset satt människor på sina picknickfiltar och fikade, viftade med svenska flaggor och njöt av sommarvärmen. Dagen genomsyrades av härlig gemenskap och lycka bland Hässleholmsborna. "Det var så uppskattat att det gjordes en sådan satsning på nationaldagen. Det var verkligen bra och roligt! Det får mig att känna mig stolt över min hemstad" skriver en av besökarna i ett mail till Kulturförvaltningen, som har hållit ihop programmet för årets firande.


Efter scenprogrammet höll kommunledningskontoret i en medborgarskapsceremoni för kommunens nya svenska medborgare, vilket var mycket uppskattat.

Blandade bilder från nationaldagen 2017