Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2017-05-18 av Elida Cimic

Vart är ni om 5 år?

Branschdag

Branschdagen för elever

Med den frågeställningen inleddes branschdagen för eleverna på Industritekniska programmet på Jacobsskolan och elever som studerar Produktionsinriktningen på Teknikprogrammet, Hässleholms Tekniska Skola.

Dagens tema var attityder, anställningsbarhet och första intrycket, ett ämne som ofta kommer upp när näringslivet möter ungdomar som ska ut på arbetsplatsförlagd utbildning, APL.


Många av de elever som fanns på plats har redan idag fått sommarjobb via sin APL plats, och de ser ljust på framtiden och menar på att de har goda möjligheter att styra sin egen framtid.


Eleverna fick analysera en av föredragshållarna och sedan återberätta vem han var. ”På så vis får eleverna sig en tankeställare av hur snabbt en potentiell arbetsgivare bildar sig en uppfattning om vem de har framför sig” berättar Ola Berg projektledare Framtidens teknikutbildningar.


Eleverna fick också söktips om hur de kan hålla sig uppdaterade om arbetsmarknaden och olika råd kring hur man gör vid telefonkontakt, mail, sociala medier, klädval etc.


Dagen avrundades med olika framgångsberättelser av Ann Andersson, VD på QSI.


Nästa vecka kommer en ny branschdag med samma tema. Då är det för elever på El- och energiprogrammet, Jacobsskolan.


Carina Lengbrant Malmberg

Samordnare Teknikcollege

0709-71 70 59

Mer information