Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2017-05-18 av Hanna Gardell

Superkommunen Hässleholm

Dagens Samhälle utser för tredje året i rad årets superkommuner med ambitionen att fånga in vad som är framgångsfaktorer i kommunal utveckling. Hässleholm placerar sig på en femteplats av totalt 130 landsbygdskommuner.

Människor på väg av och på ett Pågatåg.

Goda kommunikationer är en av anledningarna till Hässleholms kommuns femteplats i Årets superkommuner.

- Den här mätningen är ännu en indikator på att vi är på rätt väg i Hässleholm och det stämmer väl överens med de nyckeltal vi själva följer. Vi har dock mycket kvar att göra för att sätta fart på den tillväxt vi tror kan komma utifrån Hässleholms potential. Den tillväxten får vi först när vi investerar i stadsutveckling, infrastruktur, rekreation, kultur och liknande för att öka attraktiviteten, säger Mikael Kipowski, tillväxtchef i Hässleholms kommun.

 

Tredje bäst i Skåne

I årets mätning hamnar Hässleholm på femte plats totalt, vilket innebär att vi är tredje bäst i Skåne efter Båstad och Höganäs. Hässleholms kommun utmärker sig inom områden som goda kommunikationer och soliditet. Hässleholm är också den högst rankade landsbygdskommunen i Skåne län inom kultur.

 

Bedömning inom tio områden

Utmärkelsen Årets superkommuner bygger på att kommunernas utveckling undersöks inom tio områden. Det handlar om attraktivitet i form av inrikes flyttnetto, hur många som lämnar grundskolan med gymnasiebehörighet, den kommunala ekonomin, kommunens kultursatsningar och antal företag i kommunen. Tillsammans med förutsättningarna för framtiden, som befolkningens utbildningsnivå, kommunikationer, företagsamhet och demografi, bildar det en totalpoäng för kommunen. Kommunerna rangordnas sedan utifrån totalpoängen och delas upp i tre olika kategorier. Hässleholms kommun hamnar inom gruppen landsbygdskommuner tillsammans med 129 andra kommuner.

Mer information