Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2017-05-02 av Ludvig Einarsson

Stödet för EU ökar

En ny Eurobarometer-undersökning visar att stödet för EU-medlemskapet ökar bland EU-medborgarna. Stödet är nu uppe i 57 % vilket är den högsta siffran sedan 2007 då stödet låg på 58 %. Det är även en ökning med 4 % sedan förra mätningen som skedde i september 2016.

”Resultaten av Europaparlamentets opinionsundersökning om EU-medborgarnas åsikter om Europeiska Unionen är för första gången sedan början av krisen 2007 mycket uppmuntrande. De visar att EU-medborgare förväntar sig att Unionen svarar med en röst på deras oro på internationella omvälvningar som gjort vår värld osäker och farlig. Det är upp till oss, som politiska ledare, att visa att de har rätt. Därför måste vi övertyga dem med våra dagliga jobb och beslut, att unionen kan både skydda och förbättra deras vardag” sade Antonio Tajani, Europaparlamentets talman, om resultatet.

De områden där EU-medborgarna vill att man ska agera mer gemensamt är terrorism (80 %), arbetslöshet (78 %), skyddet av miljön (75 %) och i kampen mot skattefusk (74 %).

Stödet för EU-medlemskapet ökar även i Sverige med 1 % och ligger nu på 65 %. Vidare anser 74 % av svenskarna att deras röst hörs på EU-nivå.


Läs mer här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster