Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2017-03-20 av Elida Cimic

Vill ert företag erbjuda sommarjobb till en ungdom?

Sommarjobb 2016

Hässleholms kommun fortsätter att satsa på ungdomar. Genom samarbete med privata företag i kommunen vill de erbjuda sommarjobb till fler ungdomar.

Arbetsmarknadsenheten arbetar för att aktivt motverka arbetslösheten i kommunen. I sommar erbjuder de 250 feriearbetesplatser för ungdomar födda 2001 och 2000 i kommunens alla förvaltningar, samt möjligheten att testa på att vara sommarlovsentreprenör eller gatumusikant.

 

För att erbjuda fler ungdomar sommarjobb startar Arbetsmarknadsenheten ett samarbete med arbetsgivare i kommunen. Företag har nu möjligheten att samarbeta och delta i insatsen Bonuschansen för en bättre arbetsmarknad i Hässleholms kommun. 

 

Arbetsmarknadsenheten ser insatsen som en mycket viktig preventiv arbetsmarknadsåtgärd. Genom att prova på ett sommarjobb redan i ung ålder har ungdomar möjlighet att välja rätt utbildning och yrke i framtiden. Tillsammans med kommunens arbetsgivare kan ungdomar få rätt förutsättningar för att komma in på arbetsmarknaden. Arbetsgivare har även möjlighet att träffa framtidens arbetskraft.


Om ert företag också kan erbjuda ett sommarjobb till en ungdom, minst 40 arbetstimmar, och ge en timlön som är avtalsenlig (kommunen ger 60 kronor / timma), så kan ni vara med! Arbetsmarknadsenheten förmedlar kontakten från arbetssökande ungdomar direkt till er, och ni väljer själva hur många ungdomar ni vill träffa innan ni bestämmer er för vem eller vilka som ska ges möjlighet att få vara hos er i sommar.

Mer information

www.hassleholm.se/företagarelänk till annan webbplats

 

Anmälan: BonuschansenWord (word, 532.6 kB)


Jan Nordh, Matchare

0721-80 99 17

Jan.nordh@hassleholm.se