Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00


Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Senast publicerad 2017-03-10 av Elida Cimic

Granskningskommittén gästade Hässleholm 

Granskningskommittén

Granskningskommittén besökte Hässleholm.

Under tisdagen gästades Jacobsskolan, Hässleholms Tekniska skola och Yrkeshögskolan Syd av granskningskommittén för Teknikcollege.

- Välkomna till en 3 år lång anställningsintervju!

Så inledde granskningskommittén tisdagens första möte med näringslivet i Hässleholm.

 

Ansökan om att få certifiera program inom el, industri och teknik på Jacobsskolan och Hässleholms Tekniska skola lämnades in i december 2016 och Yrkeshögskolan Syds ansökan om att certifiera automations och el/ elkraftsutbildningarna lämnades in i slutet på februari 2017.


Den 7 mars kom granskningskommittén, som bestod av Adela Martinovic VD på Teknikcolleges kansli i Stockholm, Andreas Mannberg samordnare för granskningsärenden på Teknikcollege kansli i Stockholm, Henrik Smedmark- Trä och möbelföretagen, Stefan Sjöquist IF Metall och Bengt L Andersson ordförande i regional styrgrupp för Teknikcollege Skåne.


Granskningskommittén träffade först företagen från Teknikcolleges lokala styrgrupp, därefter politiken som representerades av Robin Gustavsson och Joachim Fors. En rundvandring gjordes på Jacobsskolan med förflyttning till HTS. Granskningskommittén träffade undervisande lärare och elever från utbildningarna innan lunchen intogs på Norra Station. Efter lunchen fortsatte granskningen på Yrkeshögskolan Syd där granskningskommittén träffade skolledningen för utbildningarna.


De ämnen som var i pipeline för granskningen handlade mest om handledarutbildning till de företag som tar emot studerande på APL/ LIA, ämnesintegration och sammanhållen arbetsdag.


Senast den 7 april kommer protokollet för granskningen, därefter har Hässleholms kommun tre månader på sig att arbeta med frågorna som framkommer i protokollen och skicka in en åtgärdsplan.


Utbildningarnas målsättning är fortfarande att vara certifierade och klara till skolstarten i augusti.


- ”Det var en tuff granskning, men jag är övertygad om att vi klarar den deadline vi satt upp”  säger Carina Lengbrant Malmberg, samordnare Teknikcollege …Hässleholm nästa.


- ”Om vi inte har Teknikcollege i Hässleholm så är något fel -  Hässleholm är en teknikutbildningsort Magnus Ugge, personalchef Nibe.

Navigera vidare:

Kontakt

Hässleholms kommun
Stadshuset
281 80 Hässleholm
Besöksadress och öppettider

Växel: 0451-26 70 00
Org.nr: 212000-0985
Kontakta kommunen

Sociala medier

Twitter
Facebook
Instagram
Youtube