Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2017-02-15 av Elida Cimic

250 feriearbeten för ungdomar i Hässleholms kommun

Feriearbete 2016

Feriearbete 2016 - sommarlovsentreprenör och feriearbetare på Friluftsbadet.

Dagarna blir ljusare och sommaren närmar sig – därmed också feriearbete 2017. Idag den 16 februari öppnar möjligheten för Hässleholms ungdomar att söka feriearbete till sommaren. Och liksom förra året har kommunen hela 250 platser att erbjuda.

2016 kunde Hässleholms kommun erbjuda alla kommunens 16-åringar och många 17-åringar ett feriearbete och detta vill vi lyckas med även i år. Feriearbete är ett sätt för kommunen att visa vad vi gör och väcka ungdomarnas intresse för att arbeta inom något av alla de viktiga yrken som finns i de kommunala förvaltningarna. Det är också ett sätt för ungdomar att få en introduktion i arbetslivet och en värdefull erfarenhet inför framtiden.

 

Hässleholms kommun fortsätter att satsa på ungdomar och erbjuder i år 250 feriearbetesplatser till ungdomar födda 2001 och 2000.”Vi är jätteglada för att våra politiker även i år bestämt sig för att göra en extra stor satsning på feriearbete” säger Jörgen Bergvall, verksamhetschef på Arbetsmarknadsenheten, som organiserar feriearbetet inom kommunen.


För att ge ungdomarna en så bra start som möjligt kommer vi arrangera en kick-off den 19 juni med fokus på motivation och inspiration samt information om vad det innebär att jobba i Hässleholms kommun. Alla 16-åringar kommer dessutom få en utbildning i arbetsmarknadskunskap under en halv dag.


Förutom platser i de kommunala förvaltningarna, till exempel inom äldreomsorg, barnomsorg, vaktmästeri och turism, fortsätter vi i år med den lyckade satsningen på sommarlovsentreprenörer och gatumusikanter.

Feriearbete 2016.

Feriearbete 2016 - gatumusikanter.

Ungdomar som kan spela ett instrument eller sjunga kan ansöka om att bli gatumusikant, och få underhålla kommuninvånare och turister i sommar genom att spela och sjunga på stadens gator och torg.

 

Ungdomar som vill prova på att driva företag kan ansöka om att bli Sommarlovsentreprenör. 20 skolungdomar kommer få lära sig grunderna i företagande och med hjälp av ett startkapital och handledning i att starta och driva eget företag under sommaren. ”Det finns mycket drivkraft och entreprenörskap bland våra ungdomar i kommunen, och vår satsning på sommarlovsentreprenör är ett perfekt sätt att inspirera våra framtida företagare”, berättar Roger Höjendal, näringslivssamordnare och en av handledarna för de unga. 2016 startade Hässleholms sommarlovsentreprenörer bland annat företag inom musikunderhållning, barnpassning, hantverk, festarrangemang, jordgubbsförsäljning och webbdesign.

 

Feriearbete går att söka från den 16:e februari till den 12:e mars. Besked skickas ut till alla senast den 13:e april.

Feriearbete 2016.

Feriearbete 2016 - feriearbetare på Coop och Tekniska förvaltningen.

Mer information

 

Läs mer feriearbete:

www.hassleholm.se/feriearbetelänk till annan webbplats

 

Skicka din ansökan redan idag!

www.hassleholm.se/jobblänk till annan webbplats

 

Vid frågor kontakta:

Malin Elfgren, samordnare på Arbetsmarknadsenheten

Tel 0451-267052, malin.elfgren@hassleholm.se