Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2017-01-26 av Ludvig Einarsson

Sverige ska leda EU-toppmöte om rättvisa jobb och tillväxt

Statsminister Stefan Löfven kommer, den 17 november i år, att tillsammans med EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker att stå värd för ett EU-toppmöte i Göteborg. Fokus kommer att ligga på att främja rättvisa jobb och välfärd.

Förutom stats- och regeringschefer kommer arbetsmarknadens parter och andra viktiga aktörer att delta och centrala frågor kommer att vara väl fungerande och rättvisa arbetsmarknader i Europa samt effektiva och hållbara sociala trygghetssystem och social dialog. Den sociala och ekonomiska kris som drabbat Europa under de senaste åren har haft svåra konsekvenser även om det har skett en återhämtning under den senaste tiden.


Detta toppmöte kommer bli ett tillfälle för viktiga aktörer att diskutera politiska prioriteringar och initiativ på EU-nivå och tillsammans med EU, medlemsstaterna och arbetsmarknadens parter se vad för resultat som kan uppnås gemensamt.


Stefan Löfven säger i ett uttalande ”I dessa oroliga tider måste vi visa att vi kan göra skillnad i människors vardag. Därför borde vi alla prioritera ett mer socialt Europa med rättvisa arbetsvillkor, väl fungerande arbetsmarknader och en stark social dialog. Och jag är övertygad om att vi kan ta viktiga steg för att nå de här målen under toppmötet i november”

Ordförande Jean-Claude Juncker sade, bland annat, om toppmötet ”Det sociala toppmötet för rättvisa jobb och tillväxt i Sverige blir ett viktigt tillfälle för att ge nödvändigt momentum till dessa frågor och lyfta dem högt upp på Europas agenda, där de hör hemma”.


Läs mer här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

(c) EU-kommissionen