Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2017-01-20 av Magnus Lindstrand

Företagen erbjuder jobb – välj utbildningar inom el, industri och teknik!

Branschfrukost Teknikcollege ....Hässleholm nästa

Branschfrukost med Teknikcollege… Hässleholm nästa.

Den 18 januari välkomnade Teknikcollege …Hässleholm nästa näringsliv, utbildningsanordnare och yrkesverksamma inom branscherna el, industri och teknik till branschfrukost på Jacobsskolan. Under morgonen diskuterades vad som är aktuellt inom branscherna, vilka kompetensbehov som finns och hur utbildningsanordnarna kan arbeta för att främja svensk industri och ungdomarnas möjligheter till arbete.

 

"Inom teknikbranscherna finns stort behov av teknisk kompetens" säger Mikael Holmström, Vd för Nolato MediTor AB.

 

"Vi levererar utbildningar som skapar möjligheter både inom praktiska och teoretiska inriktningar" säger Roger Fast på Jacobsskolan och Ernst Herslow på Hässleholms tekniska skola i intervju med Radio Kristianstad.

 

Lyssna på intervjun här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Näringslivet och utbildningsanordnarna i Hässleholm står enade om Teknikcollege …Hässleholm nästa framtidssatsning

Branschfrukost Teknikcollege ....Hässleholm nästa

 

Enligt näringslivsprognoser kommer Skåne att sakna 2260 industriutbildade med gymnasieutbildning och 4520 gymnasieingenjörer år 2025. För att möta de utmaningar som branschen står inför har Hässleholms kommun ansökt om att bli Teknikcollege. Målet är att elever ska börja studera på Teknikcollegecertifierade utbildningar i Hässleholm i augusti. Teknikcollege i Hässleholm innefattar El- och energiprogrammet och Industritekniska programmet på Jacobsskolan, Teknikprogrammet och Teknikprogrammets fjärde år (TE4) på Hässleholms Tekniska Skola, samt industrirelevanta utbildningar på Yrkeshögskolan Syd. Utbildningarna bidrar till att skapa en god återväxt av nya medarbetare för näringslivet, där eleverna får rätt kompetens vilket medför att företagen stärker sin framtida tillväxt.

 

Branschfrukost Teknikcollege ....Hässleholm nästa

 

Med Teknikcollege …Hässleholm nästa samverkar utbildningsanordnare och näringslivet för att utveckla utbildningarna utifrån arbetsmarknadens behov. Företagen har ett stort engagemang och arbetar aktivt med att ta emot elever på studiebesök, arbetsplatsförlagd utbildning och lärande i arbete, samt erbjuder föreläsningar och workshops. Det ger dem möjligheter att lära känna framtida medarbetare, rusta dem mot anställningsbarhet och skapa goda samarbeten med undervisande lärare.

 

Teknikcollege …Hässleholm nästa har genomfört flera aktiviteter under hösten såsom en branschdag i hälsa- miljö och säkerhet, företagsnärvaro vid Öppet hus och arrangemanget Industrinatten. Flera events är planerade under 2017 och först ut är regionsfinalen i tävlingen Blixtlåset. Läs mer om Blixtlåset härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Läs mer om Teknikcollege …Hässleholm nästa här.

 

Vill du veta mer om hur du som företag kan samverka med oss, eller vill du plugga till ett framtidsyrke? Kontakta:

 

Carina , Lengbrant Malmberg, Samordnare Teknikcollege
E-post: carina.lengbrant.malmberg@hassleholm.se