Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2017-01-17 av Emma Ragnarsson

Kommunalråd vill att statlig myndighet placeras i Hässleholm

Förra veckan kom beskedet att Distansapoteket i Hässleholm läggs ner den 31 maj 2018 eftersom Apoteket ingått samarbete med läkemedelsgrossisten Tamro i Stockholm. 57 anställda berörs. Kommunalråden i Hässleholm beklagar beslutet och kommer nu att aktivt verka för att regeringen väljer Hässleholm vid placering av kommande myndigheter.

Distansapoteket etablerades i Hässleholm 2002. Det var en av fyra delar i omställningspaketet från staten för att skapa ersättningsjobb när regementet P2 lades ner. Övriga tre var Institutionen för arbetsmiljökemi (en filial till Stockholms universitet), Centrum för flexibelt lärande (CFL) och myndigheten för kvalificerad yrkesutbildning (KY). Av dessa satsningar finns nu enbart vissa delar av Myndigheten för yrkeshögskolan kvar i Hässleholm.

 

Kommunalråden Lena Wallentheim (S) och Mats Sturesson (C) samt oppositionsrådet Pär Palmgren (M) beklagar det senaste beslutet att lägga ner Distansapotekets verksamhet:

 

- Det är olyckligt av flera skäl. Först och främst är det förstås ett mycket tråkigt besked för personalen. Från Hässleholms kommuns sida kommer vi nu att göra allt vi kan för att hjälpa de anställda som berörs. Vi kan också konstatera att Hässleholm nu har förlorat större delen av omställningspaketet efter garnisonens nedläggning. Mot denna bakgrund anser vi att regeringen bör överväga Hässleholm vid placering av kommande myndigheter. Vi kommer också att fortsätta att jobba aktivt med att attrahera privata etableringar i Hässleholms kommun.