Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2016-12-15 av Gunvor Borre

Nu är det dags att söka till Malmö FF:s Fotbollsakademi på Västerskolan

Malmö FF startade i samarbete med Hässleholms kommun en Fotbollsakademi på Västerskolan hösten 2016. Totalt 26 pojkar och flickor i årskurs 7 började på Fotbollsakademin i augusti. Nu är det dags att söka till nästa års akademi.

 

Totalt 26 pojkar och flickor har möjlighet att bli antagna till Malmö FF:s Fotbollsakademi i årskurs 7 på Västerskolan hösten 2017. Eleverna måste kunna ta ett stort ansvar för både sina studier och sin fotbollsträning. Skolarbetet kommer alltid i första hand.

 

- Vi har haft en spännande och utvecklande första termin. Nu ser vi fram emot att tjejer och killar ansöker till nästa års klass, säger Dan Olofsson tränare för eleverna i Fotbollsakademin.

 

Malmö FF har lång erfarenhet av att bedriva fotbollsakademier i samarbete med skolor i Skåne. Grundidén är att ungdomar ska ges goda möjligheter att kombinera studier med fotbollsträning. Träningarna leds av tränare från Malmö FF och Västerskolan.

 

- Har du ett brinnande intresse för fotboll så ger MFF-Akademin möjligheten att satsa både på studier och fotboll, säger Jörgen Ohlsson, tränare för eleverna i Fotbollsakademin.

 

Fotbollsakademins främsta mål är att alla elever ska bli godkända i samtliga ämnen och därmed vara behöriga till alla nationella gymnasieprogram. Fotbollen är ett medel för att motivera ungdomar till att lyckas med sina studier. Elever vid Malmö FF:s Fotbollsakademier uppvisar mycket goda studieresultat.

 

- Om du brinner för fotbollen ska du söka till MFF Akademin! Det är väldigt roligt att gå med andra som har samma intresse som dig själv, säger Felix, som går i Malmö FF:s Fotbollsakademi på Västerskolan.

 

Information om hur ansökan går till och tidplan finns på Västerskolans webbsida. Där finns även blanketten för intresseanmälan.