Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2016-12-13 av Pernilla Rydmark

Nu är beslutet fattat

I gårdagens kommunfullmäktige (12/12) beslutade de förtroendevalda att anta affärsplanen för Fibernätet i Hässleholms kommun. Beslutet betyder att vi kan fortsätta utbyggnaden av fibernätet till villor, och att vi från och med nu även kan koppla upp företag och flerbostadshus till fibernätet.

Kommunfullmäktige beslutade bland annat att anslå ett rörelsekapital på
190 mkr till Fibernätet i Hässleholm. Rörelsekapitalet krävs för att kunna bygga ut nätet i den takt vi önskar. Utan rörelsekapitalet skulle utbyggnaden ta oerhört lång tid eftersom den ständigt skulle vara beroende av intäkter från de inkopplade fiberkunderna.

Nu kommer fibernätet istället byggas ut i snabbare takt och således nå fler av kommunens invånare tidigare än vad som annars hade varit fallet. Investeringen i rörelsekapitalet beräknas vara återbetald inom 20 år genom de intäkter som kommunen får in som nätägare av fibernätet.

I den godkända affärsplanen ingår även produktspecifikation och prislista för fiberutbyggnad till företag, så kallat grossistfiber. Det innebär att vi från och med nu kan koppla upp företag och flerbostadshus till fibernätet. Vi välkomnar intresseanmälningar från företag som vill skaffa en fiberanslutning.