Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2016-12-07 av Jimmy Håkansson

Hässleholms kommun står stadigt

Hässleholms kommun rankas som den 34:e minst sårbara av Sveriges 290 kommuner. Bland Skånes kommuner placerar sig Hässleholm på 4:e plats. 2016-års rapport från Tillväxtverket och Svenskt Näringsliv över svenska kommuners sårbarhet visar att Hässleholm står stadigt.

Rapporten beskriver kommuners sårbarhet kring företagande, arbetsmarknad och beroendet av enskilda större företag. Genom att mäta förutsättningarna för nya och växande företag samt bredden av arbetsmarknaden, rankas Sveriges kommuners sårbarhet.

 

-Rapporten visar att Hässleholms kommun står stabilt inför framtiden. Vi har en stor andel företagande i vår kommun, något jag vet är ett resultat av våra fleråriga satsningar inom nyföretagande. Våra pendlingsmöjligheter är också helt klart en styrka som ger våra invånare tillgång till en stor arbetsmarknadsregion, säger Lena Wallentheim kommunstyrelsens ordförande.

 

Det är andra gången som rapporten tas fram av Svenskt Näringsliv och Tillväxtverket. 2011 låg Hässleholm på en 107:e plats och i år alltså på plats 34.

 

-Det är glädjande att konstatera att vårt hårda arbete tillsammans med näringslivet lönar sig. Vi har sedan 2012 jobbat med målet att minska sårbarheten i vår näringslivsstruktur. Det innebär kort och gott att få in fler företag i fler branscher. säger Mikael Kipowski tillväxtchef i Hässleholms kommun.

 

Avgörande underlag till resultatet är andelen anställningar i tjänste- och tillverkande företag, pendlingsmöjligheterna, det lokala företagsklimatet, andelen privata företag och andelen nyföretagande.


Länk till rapportenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Länk till Tillväxtverket sida om rapportenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Länk till pressmeddelandetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster