Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2016-11-11 av Ludvig Einarsson

Trump bjuden till Bryssel

Den 8 november gick medborgarna i USA till vallokalerna för att rösta. Den 9 november stod det klart att nästa president bli Donald J. Trump. EU:s ledare gratulerar Trump men Tysklands krisdemokratiska försvarsminister är i chock.

I ett gemensamt uttalande gratulerade EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker och Europeiska rådets ordförande Donald Tusk den nye amerikanska presidenten Donald J. Trump.

I detta uttal hoppas ordförandena på ett fortsatt samarbete inom gemensamma hot som kampen mot IS och klimatförändringar.


Dock är alla glada över detta resultat. Den tyske kristdemokraten Manfred Weber (EPP) ser detta resultat som en väckarklocka.

En annan som är chockad över detta valresultat är Tysklands försvarsminister, kristdemokratiska Ursula von der Leyen, med anledning till Trumps tidigare uttalande om att dra ned på landets militära involvering.


”Donald Trump är uttrycket för det virus som på djupet infekterat våra samhällen, inte bara USA utan även i Europa” – Ursula von der Leyen


Mer information. Läs här.länk till annan webbplats