Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2016-10-17 av Chatarina Wilgotsson

Populärt att testa elcyklar under Europeiska trafikantveckan

Den 17 september stängdes en del av Första Avenyn av för att uppmärksamma Europeiska trafikantveckan. Under några timmar fylldes gatan med folk och aktiviteter. Det fanns bland annat möjlighet att testa elcyklar, fika mitt i gatan och vara med i en tävling. Vi har nu korat vinnaren i tävlingen.

Test av elcyklar. Foto: Emma Ragnarsson, Hässleholms kommun.

I år uppmärksammades Europeiska trafikantveckan i Hässleholm genom att delar av Första Avenyn stängdes av för trafik under tre timmar den 17 september. Gatan fylldes istället av människor och aktiviteter.

 

Att testa hur det är att cykla på en elcykel var en populär aktivitet. Det fanns också möjlighet att fika och rita med kritor på gatan, delta i en workshop samt att vara med i en tävling.


Tävlingen ”hur långt är en kilometer?” gick ut på att tävlande skulle uppskatta när de cyklat en kilometer. Vi gratulerar vinnaren Ann som stannade vid 0,79 kilometer och därmed var den som kom närmast en kilometer! Skånetrafiken har sponsrat tävlingen och vinsten är 2 stycken Öresund runt biljetter.


Den Europeiska Trafikantveckan är en temavecka med olika aktiviteter för att underlätta och uppmuntra personer till hållbara resor och transporter. Trafikantveckan återkommer varje år 16-22 september med olika aktiviteter runt om i Europa.

Tävlingen "hur långt är en kilometer". Foto: Emma Ragnarsson, Hässleholms kommun.