Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2016-09-09 av Anton Persson

Vandringsfeber i Hässleholm när Europas vandrare samlas

Just nu befinner sig tusentals vandringsentusiaster från hela Europa i Skåne. Den europeiska vandringsorganisationen European Ramblers Association (ERA), med representation från 34 europeiska länder, har i dagarna hållit sitt årsmöte i Hässleholm. Årsmötet följs nu av den fjärde upplagan av ERAs evenemang Eurorando, ett av Europas största vandringsevent samt Hässleholms egen vandringsfestival på Hovdala naturområde.

 

- Vi är stolta och glada över att ERA, en organisation med tre miljoner medlemmar, valde att förlägga sitt årsmöte hos oss. Det visar att vi i Hässleholm, genom Hovdala naturområde, är en aktör som är intressant för den europeiska vandraren, säger Lina Jönsson, samordnare för besöksnäringen i Hässleholms kommun.


Under ett antal år har Hässleholms kommun satsat på den allt hetare outdoor-trenden. Den vackra naturen kring Hovdala slott, Hässleholms utmärkta infrastruktur och strategiska läge mitt i Skåne har tillsammans med hårt arbete skapat goda förutsättningar för Hässleholm att bli ett vandringsmecka. Med ett vandringscentrum på Hovdala, en nytryckt karta över naturområdet, två nya leder och fler på gång är Hässleholm på väg att bli en vandringsdestination att räkna med.


- Vi uppskattar att runt tusen vandrare kommer besöka lilla Hässleholm under veckan. Det är början på ett stort lyft för besöksnäringen i hela kommunen. Vi har en spännande resa framför oss, säger Lina Jönsson.